Kai planuoju kelionę į Turkiją, man visada svarbu ne tik gražus paplūdimys ar gera vieta prie jūros – labai daug lemia maistas. Per tiek kartų, kiek lankiausi šioje šalyje, supratau vieną – Turkijos viešbučiai tikrai moka nustebinti kulinarine įvairove, bet kai kurie iš jų pakelia atostogų maisto patirtį į visai kitą lygį. Šiandien dalinuosi penkiais viešbučiais, kurie mane labiausiai sužavėjo būtent savo virtuve – nuo sočių pusryčių iki įspūdingų vakarienių.
Dobedan Exclusive Hotel & Spa 5*
Tai viešbutis, kuris parodo, ką reiškia, kai „viskas įskaičiuota“ iš tiesų. Maistas čia tiekiamas praktiškai visą parą – nuo rytinių krosanų iki naktinių burgerių. Ir tie burgeriai tokie sultingi, kad norisi dar! Pica čia – atskira istorija: plonytė, traški, pagaminta taip, kad net kai kur Italijoje neteko tokios ragauti. Net paprasti užkandžiai prie baseino paruošti su meile – jaučiasi, kad virtuvė dirba su entuziazmu.

Delphin Deluxe Resort 5*
Delphin tinklo viešbučiai – visada aukštas standartas, bet šis tikrai išsiskyrė. Čia kiekvienas valgymas tampa švente. Kasdien laukdavau vakarienės – šviežiai kepta dorada su citrinų sviestu tiesiog tirpo burnoje, o meniu nuolat keičiasi: šiandien – Viduržemio jūros virtuvė, rytoj – Azijos skoniai. Labai patiko, kad jūros gėrybės čia ne šaldytos, o šviežios, o desertų zona – tikra saldžių atradimų oazė.

Rixos Premium Tekirova 5*
Šis viešbutis – tikras gurmaniškas rojus. Ryte – pusryčiai su juodaisiais ikrais, o vakare – suši baras, kuriame šefas gamina tik tau. Toks dėmesys detalėms palieka įspūdį. Desertai – tarsi iš Paryžiaus kavinės: lengvi, elegantiški, su tobulu skonių balansu. Mano favoritas – pistacijų krembriulė, kurią prisimenu iki šiol. Čia maistas – ne šiaip „bufetas“, o aukštos klasės restorano patirtis.

IC Hotels Santai Family Resort 5*
Puikus pasirinkimas šeimoms, bet ir tikri gurmanai čia nenusivils. Sushi baras prie baseino – su šviežiu tunu ir lašiša, ne pakaitalais. Pagrindiniame restorane galima rasti net veganų zoną – kas Turkijoje vis dar reta. Kiekvienas patiekalas atrodo apgalvotas, o aptarnavimas – labai profesionalus. Ypač patiko, kad šefai nuolat prižiūri linijas, todėl viskas šviežia, o skoniai išlieka autentiški.

Turan Prince 5*
„Turan Prince“ man paliko labai stiprų įspūdį savo turkiškos virtuvės kokybe. Čia grilinta ėriena tiesiog tirpsta burnoje – sultinga, minkšta ir kvepianti prieskoniais. Autentiški „meze“ užkandžiai, lavašas, humusas – viskas ruošta vietoje ir su pagarba tradicijai. Norintiems kažko ypatingo – rekomenduoju rezervuoti vietą „Fish Restaurant“: šviežia žuvis, lengvi užkandžiai ir vyno taurė prie jūros – tobula kombinacija.

Aš pati, rinkdamasi iš šių viešbučių, turbūt svyruočiau tarp Rixos Premium Tekirova ir Delphin Deluxe – jų virtuvės prilygsta geram restoranui. Jei ieškote gero balanso tarp kainos, kokybės ir šeimos patogumo – IC Hotels Santai arba Dobedan Exclusive tikrai nenuvils. Jei tau maistas atostogose toks pat svarbus kaip man, išsisaugok šį sąrašą – pravers planuojant kitas skanias Turkijos atostogas!
D.U.K. – Apie maistą Turkijos viešbučiuose
1. Ar verta rinktis „ultra all inclusive“?
Taip – tai suteikia didesnį gėrimų ir patiekalų pasirinkimą, įskaitant importinius gėrimus ir „à la carte“ restoranus be papildomo mokesčio.
2. Ar turkiška virtuvė labai aštri?
Ne visur. Daugelyje viešbučių patiekalai pritaikyti europietiškam skoniui, bet vis tiek galima atrasti autentiškų skonių – nuo kebabų iki turkiškų desertų.
3. Kaip suprasti, ar maistas tikrai geras viešbutyje?
Pažiūrėkite į svečių atsiliepimus – jei dažnai minimas „nuostabus maistas“ ar „puikūs desertai“, tai beveik visada tiesa.
4. Kada geriausias metas keliauti į Turkiją dėl maisto įvairovės?
Pavasarį ir rudenį – tada mažiau turistų, virtuvė dirba pilnu pajėgumu, o aptarnavimas būna ypač atidus.