TOP 3 Egipto viešbučiai, kurie nustebins savo virtuve

TOP-3-Egipto-viešbučiai-kurie-nustebins-savo-virtuve.jpg

Praėjusį kartą rašiau apie Turkijos viešbučius, kurie stebina savo virtuve. O šį kartą – apie Egiptą, šalį, kur saulė lepina net vidury žiemos, o Raudonosios jūros spalva atrodo tarsi iš atviruko. Tačiau, tiem kas mane gerai pažįsta, žino, kad atostogose man svarbu ne tik gulėti prie baseino ar nardyti tarp koralų. Man atostogos be gero maisto – ne atostogos.

Per tiek metų atostogaujant Egipte išmokau vieną dalyką: čia maistas gali būti arba visiškai vidutiniškas, arba toks geras, kad prisimeni jį ilgiau nei įdegį. Tereikia žinoti, kur ieškoti tų vietų, kur virtuvę viešbuti laiko pasididžiavimu.

Todėl, jei planuoji kelionę į Egiptą ir maistas tau ne paskutinėje vietoje, šis sąrašas tau bus tikras išsigelbėjimas. Pasidalinsiu trimis viešbučiais, kurie man paliko įspūdį ne baseinais ar kambariais, o skoniais, kvapais ir tuo maloniu jausmu, kai skaniai pavalgęs supranti, jog atostogos bus užskaitytos. 

Beje, mažas patarimas: jei renkantis viešbutį atsiliepimuose dažnai minimas žodis “amazing food”, “great chef” arba “unbelievable buffet” – patikėk, verta pasidomėti. Nes Egipte būtent maistas dažnai parodo, ar viešbutis tik „gražus iš išorės“, ar tikrai rūpinasi svečiais.

Tad štai trys viešbučiai, kuriuos drąsiai vadinu skaniausiomis Egipto atostogų vietomis.

Rixos Premium Seagate 5*

Čia maistas nėra tik „bulvytės visą dieną“. Jūros gėrybės – šviežios, kvapnios, tiesiai iš jūros: krevetės, midijos, kalmarai, o kartais net omarai pusryčiams! Desertai – lyg iš prabangaus Paryžiaus restorano, o braziliškas à la carte restoranas – tikra skonio bomba. Aptarnavimas nepriekaištingas, o maisto pateikimas toks estetiškas, kad fotoaparatą norisi traukti dar prieš šakutę.

 

Sunrise Tucana 5*

Šis viešbutis pavertė vakarienes į mini kelionę aplink pasaulį. Kiekvieną vakarą – vis kita virtuvė: itališka, azijietiška, jūros gėrybių ar net meksikietiška su gyva muzika ir šokiais. Desertai – tobulas balansas tarp klasikos ir kūrybiškumo: baklava, tiramisu, krembriulė… Laukdavau vakarienės taip, kaip vaikas laukia Kalėdų.

 

Pickalbatros Citadel 5*

Jei mėgsti valgyti su vaizdu – tai vieta tau. Restoranai tiesiog ant jūros kranto, o žuvies kvapas ir grilio dūmelis sukuria tą ypatingą atostogų atmosferą. Šviežiai kepta dorada ar tunas – tiesiai nuo grotelių į tavo lėkštę. Italų restoranas čia verta atskiro pagyrimo – tikra autentiška virtuvė su pasta „al dente“ ir gardžiu desertų pasirinkimu.

 

Apibendrinant - jei tau, kaip ir man, atostogose svarbiausia – skanus maistas, šie trys Egipto viešbučiai privers į juos sugrįžti dar ne kartą. Nes kai maistas toks geras, atostogos tampa ne tik poilsiu, bet ir skonių kelione. 

 

D.U.K. – Apie maistą Egipto viešbučiuose

1. Ar Egipto viešbučiai siūlo tik vietinę virtuvę?
Ne, dauguma didesnių viešbučių siūlo tarptautinį meniu – nuo itališkų iki azijietiškų patiekalų. Visgi visada rasi ir tradicinės egiptietiškos virtuvės – falafelių, humuso ar kvepiančių grilio patiekalų.

2. Ar verta rinktis „ultra all inclusive“ variantą?
Nebūtinai visada. Egipte „ultra all inclusive“ dažnai reiškia platesnį gėrimų ir „à la carte“ restoranų pasirinkimą, bet kai kur tai tėra keli papildomi kokteiliai ar ilgesnis barų darbo laikas. Todėl visada verta palyginti pasiūlymo sąlygas – kas tiksliai įeina į kainą, ar reikia išankstinės rezervacijos į restoranus, ar įtraukti importiniai gėrimai. Kartais įprastas „all inclusive“ suteikia tą patį komfortą už mažesnę kainą.

3. Ar Egipte saugu valgyti jūros gėrybes?
Jei viešbutis turi aukštą reitingą (pvz., Rixos ar Pickalbatros tinklai), jūros gėrybės dažniausiai būna itin šviežios ir kokybiškos. Visada rinkis patiekalus, gaminamus vietoje, o ne ilgam laikui iš anksto paruoštus.

4. Kada geriausias metas keliauti į Egiptą, jei svarbiausia – maistas?
Rudenį ir žiemą (nuo spalio iki kovo). Tada temperatūra ideali, virtuvės komandos dirba pilnu pajėgumu, o viešbučiuose mažiau turistų – aptarnavimas tampa dar atidesnis.

5. Ar galima rasti veganiškų ar be glitimo patiekalų?
Taip, vis dažniau. Didesniuose kurortuose (ypač Rixos ir Sunrise tinkluose) yra atskiros zonos veganams ar sveikuoliams – nuo salotų iki šviežiai spaustų sulčių ir augalinių des

Į viršų